Tosty hawajskie

Tosty hawajskie

  • 13 maja 2012

Tosty hawajskie są bardzo smaczne. Wie o tym każdy kto już je jadł. Połączenie smaków szybki ananas i sera jest genialne i niezapomniane. Tosty hawajskie polecam przygotować na śniadanie w sobotę czy niedziele lub wczesną kolację. Najlepiej smakują ciepłe podane z kleksem ketchupu.

Tosty hawajskie przepis:

4 tosty

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 4 plastry polędwicy z indyka
  • 4 plastry sera żółtego
  • masło
  • ketchup

Przygotowanie:

Chleb smarujemy masłem. Układamy szynkę, na to ananasa i przykrywamy serem żółtym. Tosty zapiekamy w piekarniku aż ser się roztopi. Podajemy z ketchupem.

Ja użyłam chleba razowego z ziarnami.

Smacznego!

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>