Francuskie ciastka z jagodami

Francuskie ciastka z jagodami

  • 13 lipca 2012

Francuskie ciastka z jagodami i kleksem białej czekolady. Połączenie smaków bardzo trafne. Przygotowałam ciasteczka na jeden kęs. Nadają się do popołudniowej herbatki. Nic się nie stanie jak pominiecie białą czekoladę. A jagody można zamienić na borówkę amerykańska.

Francuskie ciastka z jagodami przepis:

  • ciasto francuskie
  • jagody
  • biała czekolada

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik na 195 st C.

Z ciasta francuskiego wyciąć kształty. U mnie to jest kwiatek ale mogą to być serduszka czy gwiazdki.

Na środek ułożyć kilka jagód. Wstawić do piekarnika i piec ok 15 minut.

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Ciastka udekorować kleksem czekolady.

Jagodowo Nam IV

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *