Kaszka manna ze świeżymi malinami i suszoną żurawiną. Idealne połączenie i propozycja na deser, kaszka jest gęsta. Mannę z malinami można podać na ciepło jak i na zimno w zależności od nastroju i pogody. Smaki kwaśne i słodkie doskonale się równoważą. Najlepiej owoce lekko rozgnieść łyżeczką w pucharku…
Kaszka manna z malinami i żurawiną przepis:
dla 2 osób
- 300 ml mleka
- 1 łyżeczka masła
- 3 łyżki kaszy manny
- 1 łyżeczka miodu
- 120 g malin świeżych lub ze słoika
- 2 łyżki suszonej żurawiny
Przygotowanie:
Mleko zagotować z masłem. Wsypać kaszę i na małym gazie, energicznie mieszać aż całość zgęstnieje.Wymieszać z suszoną żurawiną i miodem.Przelać do pucharków i udekorować malinami.
Smak mojego dzieciństwa. 🙂