Nieskomplikowana i smaczna sałatka z bobem i serem feta. Można ją przygotować na drugie śniadanie czy kolację. Jeśli Wam posmakuje można ją podać na przyjęcie w małym gronie. Sałatkę warto przygotować na początku sezonu gdy bób jest jeszcze młody i nie trzeba go obierać.
Sałatka z bobem i serem feta przepis 
Składniki:
- 500 g bobu (ugotowanego i wyłuskanego)
- 60 g sera feta (pokrojonego w kostkę)
- 1,5 łyżki posiekanego koperku
- ósemki cytryny do dekoracji
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Oliwę wymieszać z sokiem cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Bób przełożyć do większej miski, wymieszać z oliwą i sokiem, posypać koperkiem. Wrzucić ser feta i delikatnie potrząsając wymeiszać składniki.
Sałątkę przełożyć na talerze, udekorować koperkiem i ósemkami cytryny.