Jajecznica z pieczarkami

Jajecznica z pieczarkami

  • 3 września 2012

Niedzielne śniadanie, warto przygotować  jajecznicę na maśle. Gdy już się znudzi ta tradycyjna można się pokusić o wypróbowanie przygotowania jej z ulubionymi dodatkami. Niektórzy lubią na boczku a inni na szynce, ja lubię z pieczarkami.

Przygotowanie:

Dla dwóch osób potrzeba conajmniej cztery jajka oraz pięć pieczarek. Pieczarki muszą być świeże – bialutkie i twarde. Grzyby obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Roztapiamy jedną łyżkę masła i podsmażamy pieczarki lekko je soląc. Grzyby najpierw się uduszą a potem troszkę podsmażą. Dodajemy jedną łyżeczkę masła. Wbijamy jajka. Mieszamy i w trakcie przyprawiamy pieprzem.

Ja lubię jajecznicę dobrze wysmażoną, więc taką prezentuję.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>