Omlet biszkoptowy z gruszką i miodem

Omlet biszkoptowy z gruszką i miodem

  • 22 września 2012

Co przygotować na śniadanie do jedzenia? Czasem mam ogromny dylemat. Jajecznica była w niedzielę, kanapki we wtorek. Może coś na słodko? Dlaczego nie! I tak przygotowuję omlet biszkoptowy, koniecznie ze świeżymi owocami, polany miodem, syropem klonowym czy czekoladą.

Omlet biszkoptowy z gruszką i miodem przepis:

  • 2 jajka (oddzielnie białką i żółtka)
  • 2 łyżki mąki
  • kawałeczek masła do patelni
  • 1 gruszka
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

Białka ubić na pianę, dodać żółtka z miksować. Dodać przesianą mąkę i wymieszać łyżką.

Patelnię rozgrzać, posmarować masłem dno i boki. Wlać ciasto. Smażyć na wolnym gazie ok 2 min z każdej strony. Delikatnie przewrócić.

Podać z pokrojoną gruszką i polać miodem.

3 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *