Idealnie ugotowane jajko na twardo jest podstawą śniadania lub wielu przekąsek czy sałatek, jajek faszerowanych czy rolady z jajkiem w środku. Trzeba zapamiętać czas gotowania jajka na twardo aby w przyszłości nie mieć z tym już żadnych problemów. Jajko na miękko gotuje się ok 5 minut.
Jak ugotować jajko na twardo?
Do rondelka nalej letniej wody, włóż jajka i posyp łyżeczką soli. Postaw na gaz. Od momentu zagotowania się wody, odczekaj 7 – 8 minut.
Pająki przepis:
kilka czarnych oliwek
Przygotowanie:
Ugotowane jajko przekrój na pół. Możesz je lekko wysmarować majonezem lub ulubionym farszem.
Czarną oliwę przekrój na pół. Z połówki zrób korpus i postaw na jajko. Drugą połówkę pokrój w paseczki. Przygotuj 6 lub 8 paseczków i podziel na 2 części i ułóż po obu stronach korpusu.
Gotowe! 🙂
Ale brzydkie te pająki. Fee 🙂