Jajko na twardo i pająki z oliwek

Jajko na twardo i pająki z oliwek

  • 27 października 2012

Idealnie ugotowane jajko na twardo jest podstawą śniadania lub wielu przekąsek czy sałatek, jajek faszerowanych czy rolady z jajkiem w środku. Trzeba zapamiętać czas gotowania jajka na twardo aby w przyszłości nie mieć z tym już żadnych problemów.  Jajko na miękko gotuje się ok 5 minut.

Jak ugotować jajko na twardo?

Do rondelka nalej letniej wody, włóż jajka i posyp łyżeczką soli. Postaw na gaz. Od momentu zagotowania się wody, odczekaj 7 – 8 minut.

Pająki przepis:

kilka czarnych oliwek

Przygotowanie:

Ugotowane jajko przekrój na pół. Możesz je lekko wysmarować majonezem lub ulubionym farszem.

Czarną oliwę przekrój na pół. Z połówki zrób korpus i postaw na jajko. Drugą połówkę pokrój w paseczki. Przygotuj 6 lub 8 paseczków i podziel na 2 części i ułóż po obu stronach korpusu.

Gotowe! 🙂 

Ale brzydkie te pająki. Fee 🙂


inspiracja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *