Uwielbiam jeść na obiad makaron z różnymi sosami. Od czasu do czasu przygotowuję makaron w mniej zdrowej wersji. Jest to makaron, zazwyczaj spaghetti, z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym. Danie obiadowe grzechu warte…. Puplety wyśmienicie smakują również z ryżem.
Makaron z pulpetami w sosie pomidorowym przepis
przygotowanie sosu pomidorowego do pulpecików
2 -3 porcje makaronu spaghetti ugotowanego wg instrukcji na opakowaniu
Pulpety z indyka przepis:
- 400 g mięsa mielonego z indyka
- 1 jako
- 2 – 3 łyżki bułki tartej
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na pulpety wymieszać. Formować małe kuleczki i układać blisko siebie jak tylko sos zacznie się gotować. Dusić ok 30 minut na małym ogniu od czasu do czasu przewracając pulpety i mieszając sos.
Podać z makaronem.
wygląda zachęcająco – aż, tak, ze chyba przekonam się do pulpetów, bo jakoś nie przepadam, za gotowanym mięsem mielonym
pyszna klasyka.
zawsze mnie zastanawia to, że nie ma chyba osoby, co nie lubi takiego makaronu z pulpecikami ;]
Mmmm, pyszne pulpeciki 🙂 Najlepsze w sosie pomidorowym.