Kurczak w panierce orzechowej

Kurczak w panierce orzechowej

  • 14 listopada 2012

Bardzo smaczny filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich. Dla mnie taka orzechowa panierka jest delikatna w smaku i dodaje kurczakowi wykwintności. Jestem ciekawa czy taki kurczak będzie smakował mojej rodzinie. Polecam przygotować na niedzielny obiad dla gości.

Kurczak w panierce orzechowej przepis:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1/2 szklanki posiekanych drobno orzechów włoskich
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • sól
  • olej roślinny do smażenia(np rzepakowy)

Przygotowanie:

Filety lekko rozbić. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli. Mąkę wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.  Filet z obu stron najpierw namoczyć w jajku a potem w mące z orzechami.

Na średnim ogniu rozgrzać olej. Filety smażyć z obu stron na złoty kolor.


Orzechowy Tydzień 2012

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *