Piernik przekładany

Piernik przekładany

  • 1 grudnia 2013

Piernik z karmelem przekładany powidłami, lub dżemem


Składniki na dużą blachę:

  • 250g- margaryny,
  • 230g-cukru,
  • 1 opakowanie 25g przyprawy do piernika,
  • 5 całych jaj,
  • 150g śmietany 18%,
  • 10g sody rozmieszać z śmietaną,
  • 400-500g mąki, kakao

KARMEL:

  • 0,5kg cukru,
  • 1 szklanka wody to

Wszystko skondensować i wystudzić.(cukier skarmelizować i zalać wodą ) zdjać z ognia do wystudzenia

 Przygotowanie:

Ubić margarynę, cukier, przyprawę i jajka.
dodać zimny karmel, potem sodę z śmietaną
i przesiana mąkę razem z kakao piec w 160″C około 50-55min.

piernik przekroić na 3 części i przełożyć marmoladą i na wierzch polać czekoladę i posypać wiórkami migdałowymi.

SONY DSC


1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>