Ptysie z czekoladowym nadzieniem

Ptysie z czekoladowym nadzieniem

  • 23 lutego 2014

Ptysie z czekoladowym nadzieniem są inne. Ciekawe. Mało słodkie. Zdrowsze niż sklepowe. Warte jednego gryza. Ale jeśli nie lubisz kaszy manny lub gorzkiej czekolady, przygotuj ptysie z kremówką lub masą budyniową.

Przygotowanie:

ciasto parzone; ♥ 1 szklanka mleka; ♥ 5 łyżek kaszy manny; ♥ 1 łyżeczka kakao gorzkiego; ♥ 4 -5 kostek czekolady gorzkiej lub mlecznej; ♥ 1 łyżeczka masła; ♥ 1 łyżka cukru; ♥ 1/3 łyżeczki esencji waniliowej;

  1. Ostudzone ciasto parzone nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Piecz w 180 St C do momentu aż się zarumieni. Przestudź.
  3. Ptysie przekrój na pół.
  4. Mleko zagotuj z wszystkimi składnikami, ciągle mieszając trzepaczką. Przestudź.
  5. Przełóż ptysie nadzieniem czekoladowym. Udekoruj cukrem pudrem lub lukrem.

Smacznego!

Ptysie z czekoladowym nadzieniem

Czekoladowy tydzień 2014

2 Comments

  1. Pingback: Czekoladowy Tydzien – podsumowanie 2014 | Bea w Kuchni

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>