Makaron tagliatelle z pesto z rukoli

Makaron tagliatelle z pesto z rukoli

  • 21 marca 2014

PESTO Z RUKOLI

Przygotowanie:

♠ 2 garście umytej i osuszonej rukoli; 1 mały ząbek czosnku; 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich; oliwa e.v.; sól do smaku

Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i miksujemy na gładką konsystencję. Oliwy dolewamy aż pesto będzie słabo lejące się.

Pesto z rukoli mieszamy z gorącym makaronem, posypujemy startym serem typu parmezan.

Smacznego!

 

Makaron tagliatelle z pesto z rukoli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>