Makaron z łososiem wędzonym i koperkiem

Makaron z łososiem wędzonym i koperkiem

  • 12 marca 2014

Makaron z łososiem wędzonym i koperkiem

Przygotowanie:

♠ 2 porcje grubego makaronu (pappardelle, rigatoni, albo po prostu pocięte cannelloni); ♠ 2 łyżki posiekanego koperku; ♠ kubeczek śmietanki kremółki; ♠ tarta skórka cytryny; ♠ 2 -3 plastry wędzonego łososia; ♠ pieprz

  1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, zachować kilka łyżek wody po ugotowaniu makaronu.
  2. Łososia pokroić w paseczki.
  3. Odcedzony makaron wrzucić ponownie do garnka, wlać śmietankę, 2 – 3 łyżki wody z makaronu, i pozostałe składniki.
  4. Wymieszać i doprawić do smaku.
  5. Podać od razu.

Smacznego!

Makaron z łososiem wędzonym i koperkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>