Salsa pomidorowa

Salsa pomidorowa

  • 19 marca 2014

Salsę pomidorową uwielbiam jeść właśnie z grillowanym mięsem, grzankami albo nachos czy chipsami solonymi. Przepis można modyfikować wg własnego uznania.

Przygotowanie:

♦ 2 pomidory; ♦ pół cebuli, najlepiej czerwonej; ♦ łyżeczka oliwy; ♦ sól do smaku; ♦ ulubionego przyprawy: bazylia, oregano, kolendra do smaku; ♦ sok z limonki do smaku; ♦ papryczka chilli;

  1. Pomidory i cebulę drobno posiekać.
  2. Wymieszać.
  3. Doprawić do smaku solą, przyprawami i sokiem z limonki.
  4. Dla pikantności dodać drobno posiekaną papryczkę chilli.

SONY DSC

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *