Pieczone szparagi z jajkiem sadzonym lub serem camembert

Pieczone szparagi z jajkiem sadzonym lub serem camembert

  • 12 maja 2014

Ostatnio na rynku kupiłam bardzo cienkie szparagi zielone i białe. Takie bardzo lubię. Wystarczy od nich odłamać końcówkę i już.

pieczone szparagi z oliwa i czosnkiem

Przygotowanie:

Szparagi, myjemy i suszymy. Usuwamy twardą końcówkę. 3 łyżki oliwy wymieszać ze szczyptą soli, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i skórką z połowy cytryny i szczyptą tymianku. Szparagi wymieszać w oliwie czosnkowej. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie przykryć folią aluminiową. PIec w nagrzanym piekarniku do 180 przez ok 20 minut, w zależności jak miękkie szparagi lubimy.

Pieczone szparagi można schrupać same lub podane z pieczonym camembertem albo smażonym na maśle jajkiem sadzonym.

pieczone szparagi z camembertem

Szparagi z jajkiem sadzonym

1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>