Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

  • 15 sierpnia 2014

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami to pyszna i zdrowa propozycja na drugie śniadanie, deser czy kolację. Polecam!

Przygotowanie:

3 łyżki kaszy jaglanej ugotować w 1,5 szkl wody przez ok 15 minut. Odcedzić jeśli trzeba. 1 jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach., doprawić do smaku cukrem, stewią, cukrem brzozowym i szczyptą cynamonu. Skropić sokiem z cytryny. Kaszę wymieszać z jabłkiem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dla nie liczących kalorii naczynie można wysmarować masłem. Całość zapiekać przez ok 30 minut w 180 St C aż się lekko boki zarumienią. Można posypać płatkami migdałowymi.

 

kasza jaglana zapiekana z jabłkami

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *