Domowy cukier waniliowy

Domowy cukier waniliowy

  • 10 września 2014

Domowy cukier waniliowy. Używam 2 laski wanilii na 250 g cukru kryształu. Lubię intensywny aromat wanilii w małej ilośći cukru.

Przygotowanie:

Laskę waniliową rozkroić wzdłuż i końcem noża wydrążyć ziarenka, przeciągnąć ostrzem od wewnątrz. Ziarenka wrzucić do słoika z cukrem i dokładnie wymieszać. Pozostałe laski można wykorzystać do ekstraktu waniliowego lub wrzucić również do cukru.

Cukier przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

 cukier-waniliowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>