Czekoladowy pudding chia

Czekoladowy pudding chia

  • 7 listopada 2014

Czekoladowy pudding chcia. Bardzo ciekawy deser. Przyjemny w spożywaniu. Nasiona szałwii hiszpańskiej jak dla mnie nie oddają swojego smaku ale strukturę przez co pudding można zrobić na wiele sposobów.

Przygtowanie:

200 ml mleka wymieszaj z 2 łyżkami chcia – szałwią hiszpańską oraz z cukrem pudrem, syropem z agawy, cukrem brzozowym – ksylitoem czy syropem klonowym. Odstaw do lodówki na min 3 godz. Gdy pudding będzie gęsty wymieszaj z łyżeczką gorzkiego kakao o raz z 1 czubatą łyżką startej gorzkiej czekolady. Uderoruj kilkoma wiśniami lub bitą śmietaną.

Czekoladowy pudding chia


1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *