Sałatka ziemniaczana z awokado

Sałatka ziemniaczana z awokado

  • 5 listopada 2014

Popularna i jednocześnie smaczna sałatka ziemniaczana. Awokado tutaj jest prawie nie wyczuwalne a jednak podnosi smak sałatki. Polecam!

Przygotowanie:

1 kg małych ziemniaków ugotowanych w mundurkach, ostudzonych, obranych i pokrojonych w kostkę; 1 awokado pokrojone w kostkę i skropione sokiem cytrynowym; 1 średnia czerwona cebula; 1 łyżka majonezu i pół łyżeczki musztardy; sól i pieprz do smaku; połączyć ze sobą wszystkie składniki; podawać schłodzoną; * użyłam fioletowych ziemniaków truflowych, które smakują tak samo jak zwykłe kartofle;

salatka ziemniaczana z awokado

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>