Korzenny kurczak w piernikowej przyprawie

Korzenny kurczak w piernikowej przyprawie

  • 5 grudnia 2014

Korzenny kurczak w piernikowej przyprawie. Pyszny! Smakuje świętami 😉

Przygotowanie:

♥ filet z kurczaka lub indyka

♥ 1 łyżka przyprawy do piernika (z pieprzem) 

♥ 1 łyżka miodu

♥ 2 łyżki masła

♥ szczypta soli

Przyprawę korzenną/piernikową wymieszać z miodem, natrzeć nią fileta z kurczaka lub indyka. Mięso odstawić na kwadrans. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ułożyć mięso i zapiekać ok 30 minut, aż się zarumieni w temp ok 180 – 185 st C. Co jakiś czas mięso polać masłem lub obrócić.

Podać z surówką i konfiturą żurawinową.

Smacznego!

Korzenny kurczak w piernikowej przyprawie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>