Omlet na maśle

Omlet na maśle

  • 1 lipca 2015

Omlet na maśle to idealna propozycja na szybkie i smaczne śniadanie. Wystarczą tylko jajka i przyprawy. Do tego garść sałaty z warzywami i do przodu!

Przygotowanie:

2 jajka rozkłócić widelcem, dodać szczyptę soli, wymieszać

Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę masła. Masło rozprowadzić na cala powierzchnie. Masę jajeczną wlać na patelnie. odczekać ok 30 sekund aż zacznie się ścinać. drewniana łyżką lub widelcem zgarnąć brzegi do środka, tak powtarzać kilka razy.

Drewnianą szpatułką przewrócić omlet na druga stronę, delikatnie żeby się nie rozleciał. Po kilkunastu sekundach omlet złożyć w pół. Przełożyć na talerz i posypać szczypta pieprzu.

Można na wierzch położyć jeszcze odrobinę masła aby omlet był smaczniejszy ale bardziej kaloryczny.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *